Vil du styrke dine kompetencer? Bliv voksenlærling

Her kan du læse om fordelene ved at tage en erhvervsuddannelse som voksen, og du kan se, hvordan du ligesom Naja, Bjarke, Caroline og Max kan blive rustet til fremtidens arbejdsmarked.

Hvad er fordelene ved at blive voksenlærling/elev?

  • Du får gode rammer til netop din hverdag: Når du er i voksenlære, veksler du mellem skole- og praktikperioder. Det betyder, at du løbende får mulighed for at prøve dine færdigheder af i praksis. Du vil formentlig også opleve trygheden i at kunne få hverdagen til at løbe rundt, fordi du får voksenløn. På den måde kan du stadig få økonomien til at hænge sammen, selvom du er under uddannelse.
  • Du får flere jobmuligheder: Uanset om du drømmer om nye kompetencer eller nyt job, giver en erhvervsuddannelse de nødvendige kvalifikationer til at opfylde drømmen. Det er nemlig aldrig for sent at komme i gang. En erhvervsuddannelse kan være dit springbræt til en ny hverdag – også selvom du er over 25.
  • Du får mere i løn: Efter endt uddannelse har du mulighed for at få en lønstigning, fordi du nu har papir på dine kompetencer – og ja, du får selvfølgelig også løn, når du er under uddannelse! (Bemærk, at nogle brancher lønner efter anciennitet.)

Naja, Caroline og Max har gjort det – skal du også?

Der findes mange gode eksempler på, hvorfor det er en god idé at blive faglært. Naja fra Thisted, Caroline fra Sunds og Max fra København er alle tre i voksenlære og kan sammen med deres nærmeste leder fortælle om, hvad det har betydet for dem at have gode rammer for at få en erhvervsuddannelse, at få muligheden for at skifte karrierespor og at få papir på kompetencerne. Du kan læse mere om deres historier, og hvorfor de valgte at tage en erhvervsuddannelse som voksen nedenfor.

Alle over 25 år kan blive voksenlærling/voksenelev, men den økonomiske støtte til virksomheden afhænger af, om du opfylder ét af tre krav:

  1. Du er ufaglært.
  2. Du er faglært og har været ledig i tre måneder.
  3. Du er faglært, men har en forældet uddannelse – en uddannelse, som ikke er blevet brugt i fem år.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan du selv kan blive voksenlærling/voksenelev, kan du finde information om, hvordan du kommer godt i gang. Se trin-for-trin-guiden for ledige og for ufaglærte i beskæftigelse.