Mangler I kvalificeret arbejdskraft? Ansæt en voksenlærling

Hvis I ansætter en voksenlærling/voksenelev, får I en medarbejder med erfaring. En voksenlærling er typisk vant til at tage ansvar og møde til tiden. Det giver jer en medarbejder, der kan bidrage med sin arbejdserfaring allerede fra første dag. På denne side kan du læse om, hvorfor det er en fordel for din virksomhed at ansætte en voksenlærling/voksenelev, og du kan høre andre virksomheder og ledere fortælle om, hvorfor voksenlærlinge har været en god løsning for dem.

Få en medarbejder med erfaring

Hvis I ansætter en voksenlærling/voksenelev, får I en medarbejder med erfaring. En voksenlærling er typisk vant til at tage ansvar og at møde til tiden. Det giver jer en medarbejder, der kan bidrage med sin arbejdserfaring allerede fra første dag.

På denne side kan du få viden om, hvorfor det er en fordel for din virksomhed at ansætte en voksenlærling/voksenelev, og du kan høre andre virksomheder og ledere fortælle om, hvorfor voksenlærlinge har været en god løsning for dem.

Find den rette voksenlærling/elev

På praktikpladsen.dk kan I annoncere efter voksenlærlinge og -elever og selv gå på jagt efter den rette kandidat. I kan også tage kontakt til jeres lokale A-kasse, fagforening eller jobcenter, der kan bidrage til at finde det rette match. 

Få tilskud til ansættelsen

I kan få tilskud, hvis voksenlærlingen er over 25 år og opfylder ét af følgende krav: Er ufaglært, er faglært og har været ledig i tre måneder eller er faglært og har en forældet uddannelse, som ikke er blevet brugt i fem år. Find ud af her, hvad du skal have parat, før du søger om tilskud.

Fordele ved at ansætte en voksenlærling/-elev

  • I får en erfaren medarbejder: Voksenlærlinge/voksenelever bringer erfaring med sig til jeres virksomhed, og flere kender allerede rammerne for at have et fuldtidsarbejde. I får altså arbejdskraft, der kan indgå aktivt fra starten, og som hos jer har mulighed for at blive en endnu dygtigere medarbejder.
  • I får en langsigtet løsning: Med en ansættelse af en voksenlærling/voksenelev får du ikke bare en midlertidig løsning, men derimod muligheden for at kunne oplære en medarbejder, der kan blive hos dig i mange år. Det kan også være, at du allerede har en medarbejder blandt dine ansatte, der vil være oplagt som voksenlærling/voksenelev.
  • I får økonomisk tilskud: Hvis I ansætter en voksenlærling/voksenelev, har I mulighed for at få op til 45 kr. i timen i tilskud. Dette gælder for ansættelse af en ledig ufaglært, en faglært med forældet uddannelse eller en faglært med over tre måneders ledighed.

85 % arbejdsgivere ville ansætte en voksenlærling igen

Der er allerede mange andre arbejdsgivere, der har ansat voksenlærlinge/-elever. Én af dem er Nina, der er koordinator i Thisted Kommune. Hun har været med til at ansætte Naja, der er SOSU-elev, og flere andre voksenelever i kommunen. Hør, hvad hun mener, er særligt kendetegnende for en voksenelev.

Vil I også ansætte en voksenlærling/voksenelev?

Hvis I allerede nu ved, at I gerne vil ansætte en voksenlærling/-elev, kan I vælge at tilbyde en af jeres ufaglærte medarbejdere at komme i voksenlære. I kan også kontakte jeres lokale a-kasse eller jobcenter, som kan give jer mere information og finde et match med en ledig, der er relevant for lige netop jeres virksomhed. I kan også selv lede efter eller annoncere efter en voksenlærling/-elev via linket nedenfor.